Začalo sa v súvislosti s úmrtím dieťaťa v Medzilaborciach trestné stíhanie.

23.05.2011 Medzilaborce

Medzilaborce 23. mája (TASR) - Humenský policajný vyšetrovateľ začal v nedeľu 22. mája trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. V areáli miniskanzenu v Medzilaborciach došlo v ten istý deň k úmrtiu maloletého dievčaťa.
"Dňa 22. mája v čase okolo 13.30 h v neuzamknutom areáli miniskanzenu v Lesoparku na Ulici mierovej v Medzilaborciach na maloleté dievčatko, bytom Ulica Dukelských hrdinov, Medzilaborce, spadla drevená socha o hmotnosti 142,4 kilogramu. Socha bola exponátom miniskanzenu a nebola zabezpečená, iba položená na drevenom podstavci," konkretizovala Jana Karnišová z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.
Ako dodala, socha spadla z podstavca na dievčatko po tom, ako po nej liezlo. Po páde udrela svojou hornou časťou dieťa do pravej strany hlavy nad uchom.
"Následkom toho maloletá utrpela vnútrolebkové krvácanie a zlomeninu kosti lebky. Na mieste aj napriek privolanej lekárskej pomoci zraneniam podľahla," doplnila Karnišová s tým, že v prípade nariadili vykonanie pitvy znalcami z odboru súdneho lekárstva.
 

Vyberte región